top of page
29003612_10215182304093974_996643851_n.png
  • Facebook Vancraft Finland
  • Instagram Vancraft Finland
Näyttökuva 2020-2-12 kello 13.40.30.pn

BLOGI

6.4.2020 Italia, joulu/tammikuu 2019/20

Ajeltiin Italiaan talvea pakoon joulu/tammikuuksi. Onneksi tultiin takaisin juuri pari viikkoa ennen kuin Koronaepidemia alkoi jylläämään. Tässä matkamuistoja reissusta: 

5.4.2020 "Huomaamaton" camping

Huomaamaton campervan, englanniksi "stealth campervan".

Tässä aihe josta olen lukenut paljon viime aikoina, ja haluaisin jakaa ajatuksiani aiheesta. Teille joille termi ei ole tuttu, se tarkoittaa retkeilyautoa joka ei näytä ulkoapäin retkeilyautolle, vaan ihan tavalliselle pakettiautolle. En ole ihan varma miksi monet pyrkivät tälläiseen, mutta tässä muutama ajatus miksi se ei mielestäni kannata.


1. Varas murtautuisi todennäköisesti yöllä mielummin pakettiautoon, kuin retkeilyautoon jossa on mahdollisesti joku nukkumassa sisällä. Minun tavalliseen pakettiautooni on murtauduttu kahdesti yöllä Helsingissä, mutta en ole koskaan pelännyt että kukaan yrittäisi murtautua autoon jos on selvää että siellä nukkuu joku. Varkaalle on pienempi riski murtautua pakettiautoon jossa voi olla vaikkapa arvokkaita työkaluja, kuin murtautua kameran tai läppärin toivossa retkeilyautoon jossa joku nukkuu sisällä.
 

2. Huomaamaton paku toimii vain kaupungissa. Vaikka parkkeeraisit tavallisen näköisen pakettiautosi yöksi syrjäiseen paikkaan, kauas asutuksesta tai sivistyksestä, on aika selvää että se on retkeilyauto vaikka se ei ulkoa siltä näyttäisikään. Olen kuullut kauhutarinoita varkaista jotka sumuttavat jonkinlaista unikaasua auton tuuletusaukoista nukkumatilaan, odottavat että se alkaa toimia, ja sen jälkeen murtautuvat autoon kun ihmiset nukkuvat nukutuskaasun alaisina. Tämä on todella harvinaista, ja se tapahtuu lähtökohtaisesti aina syrjäisissä paikoissa, joten tässäkään tapauksessa ei ole hyötyä jos auto ei ulkoisesti muistuta retkeilyautoa.
 

3. En tiedä muista maanosista, mutta minulla ei ole ollut kertaakaan ongelmia poliisin kanssa autossa nukkuessa, useimmissa Euroopan maissa, sekä Venäjällä ja Marokossa, ja minulla on kokemusta vuodesta 2012. Itse asiassa usein poliisit ajavat ohi yöllä paikoista joissa on useita retkeilyautoja parkissa, ja katsovat että kaikki on kunnossa. 
En ikinä hankkisi pakua jossa ei ole yhtään ikkunaa siitä syystä että se olisi huomaamattomampi. 

Valohuone (126).jpg
bottom of page